4 leuke wandelingen die je kan doen in Antwerpen

Een van de bekendste en grootste steden van België is Antwerpen. De stad heeft nauwe bindingen met Nederland, ook omdat de Schelde waar de Antwerpse haven in ligt, een verbinding heeft met de Rotterdamse haven. De stad heeft een lange Belgische en Nederlandse historie en heeft een hele beroemde figuren beroemde figuren voortgebracht, waaronder veel beroemde schilders. Dit maakt de stad erg interessant om te bezoeken. Maar niet alleen de binnenstad is interessant, ook het buitengebied van Antwerpen leent zich prima voor enkele fraaie wandelroutes in de natuur. Hierbij een viertal leuke wandelingen die je in Antwerpen kan doen. En dames: vergeet geen goede damesschoenen aan te doen om te wandelen!

4 leuke wandelingen die je kan doen in Antwerpen

© Reisfanaten.be

1. Museum- en monumentenroute

Antwerpen heeft prachtige musea, monumenten en gebouwen. De route kun je downloaden van het internet en je komt daarbij langs 15 verschillende musea. Je begint bij het Museum voor schone kunsten. Uiteraard is het niet mogelijk om alle musea te bezoeken, dus kies zorgvuldig uit welk museum interessant is voor jouw. Tevens leidt de route je langs verschillende monumenten en prachtige gebouwen, waaronder ‘s werelds mooiste stationsgebouw die in Antwerpen is gesitueerd. Ook het Rubenshuis, waar je topstukken kun bezichtigen van de beroemde Antwerpse schilder Peter Paul Rubens is een aanrader.

2. van oud Antwerpen naar nieuw Antwerpen

Antwerpen is in tweeën gesplitst door de rivier de Schelde. Aan de rechteroever ligt de oude stad Antwerpen en aan de linkeroever het nieuwe gedeelte van Antwerpen. Je begint in het oude centrum van de stad. Hier bezoek je onder andere het beroemde stadhuis van Antwerpen en de Kathedraal van Antwerpen. In de Kathedraal hangen vier werken van Rubens, maar ook andere mooie relikwieën. Via het gezellige stadscentrum loop je naar de scheldekaaien aan de rand van de Schelde. Het bijzondere is dat je nu onder de Schelde door naar de linkeroever kunt wandelen. Een authentieke houten roltrap leidt je naar het wandelpad onder de schelde, waarna je op de linkeroever uitkomt.

3. Wandeling diamantwijk

Antwerpen staat bekend als wereldcentrum voor de diamanthandel. Achter het centraal station van Antwerpen ligt dan ook de diamantwijk. Je loopt daar door de Joodse buurt en passeert tal van juweliers, diamantairs en diamantslijperijen. Hier leer je alles over de geschiedenis van de Antwerpse diamanthandel, de ineenstorting hiervan en de wederopstanding van de diamanthandel in de 19e eeuw. In dit gedeelte van de stad vind je erg veel nationaliteiten, wat de buurt erg interessant maakt.

4. Het trappistenpad van Westmalle

Een bezoek aan België kan niet zonder het legendarische Belgische bier uitgeprobeerd te hebben. België kent dan ook nog vele abdijen waar nog steeds het echte trappistenbier gebrouwen wordt. Iets buiten de stad Antwerpen ligt het dorpje Westmalle. Hier kun je een wandeling maken over het trappistenpad, waar rust en stilte kenmerkend zijn. Je wandelt hier over de rustige paden en komt uit bij de abdij van Westmalle, waar het bekende trappistenbier Westmalle gebrouwen wordt. Het klooster werd gesticht in 1794 en tot op heden wordt er nog steeds bier gebrouwen. Na een heerlijke wandeling is het heerlijk om dit trappistenbier te proeven.

Laarzen zijn om deze wandelingen niet nodig, zelfs niet in de winter doch 1 tip: Antwerpen is groot en goede schoenen zijn belangrijk.