Ontdek de pony vakantie van Center Parcs

Op vakantie gaan met je paard, het kan. Maar ook al heb je geen eigen paard, maar ben je toch wel een echte paardenliefhebber, dan nog kun je op vakantie gaan met je eigen paard. Enfin, het is wel niet helemaal je eigen paard, maar tijdens de duur van je verblijf of je vakantie is het toch toch je eigen pony. Center Parcs biedt sinds kort een echte “pony vakantie” aan. Deze vakantie is ideaal voor kinderen die helemaal zot zijn van paarden en die een eerste echte ervaring willen opdoen op het vlak van verzorging en omgaan met paarden.

Wat is de pony vakantie?

Tijdens zo’n pony vakantie verblijf je in één van de cottages die direct bij de rijbak van de pony’s liggen. Zo is het voor je kind mogelijk om elke dag naar zijn of haar pony toe te gaan. De rijbak van de pony’s kan bovendien overdekt worden als het regent, of lekker in de open lucht als het mooi weer is. Heeft je kind even genoeg van de paarden of is het even tijd voor iets anders? Dan zijn er de talloze andere activiteiten die Center Parcs in de aanbieding heeft.

Draag goed zorg voor je pony

Tijdens je vakantie bij Center Parcs heb je je eigen pony waarvoor je zelf zorg moet dragen. Zo wordt je bij aankomst officieel aan elkaar voorgesteld en kun je uitgebreid kennismaken met de pony waarvoor jij tijdens je vakantie zal zorgen. Vervolgens krijg je ook een pony paspoort waarin er heel wat uitleg staat over de pony en het programma. Ook krijg je een rugzak die je tijdens je verblijf mag lenen. In de rugzak zitten verschillende verzorgingsproducten zoals een borstel en haarelastiekjes die je kan gebruiken om je pony te verzorgen.

Verder kun je tijdens je verblijf ook genieten van een oefenrit op het terrein onder begeleiding van ongeveer een half uur. Uiteraard is het de bedoeling dat je tijdens je verblijf je pony goed verzorgt en hem of haar eventueel versiert met strikjes of vlechtjes. Eens je pony helemaal klaar is, kun je er een ritje mee maken door het park.

Geniet ook van andere activiteiten

Heb je even genoeg van de paarden of wil je wat andere activiteiten doen tijdens je verblijf in Center Parcs? Dan kun je bijvoorbeeld een duik nemen in het tropisch zwemparadijs Aqua Mundo of kun je samen met andere kinderen gaan ravotten in het overdekte speelparadijs Baluba. ‘s Avonds kun je samen met het hele gezin gezellig bijkletsen in één van de verschillende restaurants.